Mobility Blog

Πώς μπορεί ο εταιρικός σας στόλος να αξιοποιήσει στο έπακρο το "New Normal";

Πώς μπορεί ο εταιρικός σας στόλος να αξιοποιήσει στο έπακρο το "New Normal";

Το lockdown χαλαρώνει και η οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει. Ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει, επομένως η υγεία και η ασφάλεια παραμένουν σε πρωταρχικής σημασία και η επιπλέον φροντίδα παραμένει απαραίτητη. Καλώς ήλθατε στο “New Normal”. Πώς μπορούν οι εταιρικοί στόλοι να το αξιοποιήσουν στο έπακρο; Έξι ερωτήσεις προς τον Thierry Faure, Head of Sales and Client Relations της ALD Automotive.

Πρώτα απ 'όλα, τι μπορούν να κάνουν οι διαχειριστές στόλου για να διατηρήσουν τους οδηγούς τους ασφαλείς και τους στόλους τους ασφαλείς;

«Προφανώς, η ασφάλεια του οδηγού έρχεται πρώτη. Λάβετε λοιπόν προφυλάξεις υγιεινής. Αποφύγετε την προσωπική επαφή μεταξύ οδηγών και άλλων επαγγελματιών του στόλου. Εάν ένα όχημα πρόκειται να επιστραφεί, σκεφτείτε την ηλικία και τα χιλιόμετρα κάθε οχήματος. Για όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση με περιορισμένα χιλιόμετρα, πολλοί από τους πελάτες μας εξετάζουν το ενδεχόμενο παράτασης της σύμβασης. Συνήθως, το όχημα θα είναι σε άριστη κατάσταση, οπότε δεν υπάρχει βιασύνη να το αντικαταστήσετε άμεσα.»

«Το ίδιο ισχύει και για προγραμματισμένη συντήρηση: τίποτα δεν θα συμβεί αν καθυστερήσει για μικρό χρονικό διάστημα. Τα αυτοκίνητα σήμερα δεν έχουν κανένα πρόβλημα για τα πρώτα τέσσερα, πέντε χρόνια της ζωής τους.»

«Καθώς βγαίνουμε από το lockdown, οι υπεύθυνοι στόλων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι λόγω του νέου πρωτοκόλλου απολύμανσης, η συντήρηση απαιτεί περισσότερο χρόνο. Αν πριν ήταν δύο ώρες, πλέον θα είναι τρεις. Έτσι: αποφύγετε ότι μπορείτε και αφήστε περισσότερο χρόνο όταν πρέπει.»

Πώς μπορούν τα κόστη του στόλου να διαχειριστούν καλύτερα στο “New Normal”;

«Στην πραγματικότητα, είναι το ίδιο μήνυμα: Σκεφτείτε να περιμένετε λίγο. Τα νέα οχήματα που παραγγέλθηκαν τώρα ενδέχεται να κοστίζουν επιπλέον. Αυτό συμβαίνει επειδή, παρά τις καλύτερες προσπάθειες της ΕΚΤ και άλλων κεντρικών τραπεζών, το κόστος χρηματοδότησης έχει αυξηθεί. Αυξήθηκε γρήγορα τον Μάρτιο, απογειώθηκε τον Απρίλιο και άρχισε αργά να πέφτει ξανά τον Μάιο.»

«Στην κορυφή, υπήρχε επιπλέον επιβάρυνση στις τιμές των νέων αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει ένα επιπλέον κόστος έως και 20 € ανά αυτοκίνητο το μήνα, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο. Μέσα σε συμβόλαιο 36 μηνών, είναι περίπου 700 € επιπλέον.»

«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο καθένας είναι το περιττό κόστος. Ειδικά όταν δεν περιμένουμε να διαρκέσει αυτή η κατάσταση.»

Η επέκταση μίσθωσης των οχημάτων σας σημαίνει ότι θα διατηρήσετε περισσότερο τα τρέχοντα οχήματά σας. Πώς λειτουργεί αυτό, πολύτιμα;

«Οι λειτουργικές μισθώσεις υπολογίζονται μέσω της απόσβεσης του περιουσιακού στοιχείου. Εάν προσθέσετε, ας πούμε, 12 μήνες σε ένα συμβόλαιο 36 μηνών, θα αποσβέσετε το όχημα σε διάστημα 48 μηνών. Αυτό σημαίνει ότι η μηνιαία μίσθωση θα μειωθεί. Αυτός είναι ένας καλός, τακτικός τρόπος για να επιτύχετε κάποια βραχυπρόθεσμη εξοικονόμηση για το στόλο σας και να διασφαλίσετε τη μετακίνηση των οδηγών κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου.»

Είναι η ALD Automotive προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει σε ένα μεγάλο όγκο αιτημάτων πελατών για παράταση συμβολαίου;

"Απολύτως. Έχουμε ήδη συζητήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των επεκτάσεων με τους πελάτες μας που αναζητούν επιλογές εξοικονόμησης κόστους και επεξεργάστηκαν περίπου 60.000 αιτήματα, όπου ήταν η πιο βιώσιμη λύση για τον πελάτη, δεδομένου του τρέχοντος πλαισίου. Αυτό βασίζεται σε συγκριτικούς υπολογισμούς μεταξύ επέκτασης και αντικατάστασης. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες μας να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με το τι είναι καλύτερο για την επιχείρησή τους.»

Ποιες άλλες συμβουλές έχετε για τους fleet managers στο “New Normal”;

«Αρχικά ελέγξετε εάν υπάρχει χιλιομετρική υπέρβαση. Οι άνθρωποι οδηγούν λιγότερο και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Για το λόγο αυτό, εξετάστε μια τροποποίηση της σύμβασης, προσαρμόζοντας τα συμβατικά χιλιόμετρα στην πραγματική χρήση.»

«Δεύτερον, επανεξετάστε τις επιλογές των οχημάτων του στόλου σας. Οι αποστάσεις που θα διανύονται πιθανότατα να είναι μικρότερες, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσθέσετε ηλεκτρικά οχήματα στο στόλο σας.»

Και τελευταία ερώτηση: Πώς επανεξετάζει η ίδια η ALD το επιχειρηματικό της μοντέλο μετά την πανδημία;

«Ορισμένες τάσεις μετακίνησης θα γίνουν λιγότερο δημοφιλείς, ιδίως η κοινή χρήση αυτοκινήτων και οι δημόσιες συγκοινωνίες. Αυτό λειτουργεί υπέρ της λειτουργικής μίσθωσης. Από την άλλη πλευρά, θα υπάρξει περισσότερη εργασία στο σπίτι και λιγότερα επαγγελματικά ταξίδια. Προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος που δεν χρειάζεται να σηκωθώ τόσο συχνά στις πέντε το πρωί για να πάρω μια πτήση επτά ωρών στο αεροδρόμιο De Gaulle (γέλια).»

«Σε απάντηση αυτής της τάσης, διαθέτουμε μια ευέλικτη προσφορά λειτουργικής μίσθωσης. Έτσι, προσφέρουμε στους πελάτες μας τη μέγιστη ευελιξία: να ανταλλάσσουν οχήματα, να απλοποιούν τις λειτουργίες τους, ακόμη και να επιλέγουν μεταχειρισμένα οχήματα, επειδή αυτό αυξάνει τις διαθέσιμες επιλογές τους. Όλα αυτά θα βοηθήσουν τους πελάτες μας να ανακάμψουν ακόμη καλύτερα από το lockdown.»

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το στόλο των οχημάτων σας που μπαίνει στο “New Normal”, η ομάδα της ALD Automotive θα χαρεί να συζητήσει μαζί σας στρατηγικές για τη μετά κρίση εποχή και να σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή λύση στις προκλήσεις σας.

Μείνετε προσεκτικοί, μείνετε ασφαλείς!