Mobility Blog

Το μέλλον είναι πράσινο: πώς να βοηθήσετε τους Fleet Managers να προετοιμαστούν για την ‘απεξάρτηση από τον άνθρακα’

Το μέλλον είναι πράσινο: πώς να βοηθήσετε τους Fleet Managers να προετοιμαστούν για την ‘απεξάρτηση από τον άνθρακα’

Στην ALD Automotive, πιστεύουμε ότι πλέον υπάρχουν αρκετές επιλογές προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων του στόλου οχημάτων κάθε εταιρείας και η δουλειά μας είναι να σας βοηθήσουμε να το πετύχετε. Ένα πρόσφατο παράδειγμα το αποδεικνύει ξεκάθαρα: μια εταιρεία με στόλο σε 17 χώρες και συνολικά 2.500 οχήματα, θέλει να μειώσει το CO2 κατά 46% μέχρι το 2030. Με την end-to-end προσέγγιση της ALD Automotive θα καταφέρουν αντ' αυτού να μειώσουν κατά 74%. Σημαντική «λεπτομέρεια»: το συνολικό κόστος του στόλου θα μειωθεί στην πραγματικότητα κατά 1%!

Κάτι στο οποίο όλοι συμφωνούν είναι ότι πρέπει να βοηθήσουμε το κλίμα πριν να είναι αργά. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο οι οργανισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει να θέτουν στόχους μείωσης των εκπομπών CO2. Μάλιστα, η ΕΕ θα εισαγάγει το CSRD, έναν νέο κανονισμό που απαιτεί λεπτομερή αναφορά των εκπομπών από τις μεγάλες εταιρείες από το 2024.

 

Παγκόσμια και ολιστική

Πώς όμως θα μειωθούν πραγματικά οι εκπομπές CO2;

Με βάση την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από την διευρυμένη γεωγραφική κάλυψη, έχουμε αναπτύξει μια σειρά εργαλείων που προσφέρουν μοντελοποίηση των CO2 αλλά και σύγκριση σε επίπεδο TCO.

Η ALD Automotive προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση με την εφαρμογή συγκεκριμένων λύσεων αλλά και παρακολούθηση των στόχων που έχουν τεθεί. Για αυτό τον λόγο, παρέχουμε μια διαδρομή πέντε βημάτων για τον πελάτη, που καθιστά το σχέδιο μείωσης των εκπομπών CO2 του στόλου σας σαφές και αποτελεσματικό:

  1. Ορισμός: Κατανοήστε τους εταιρικούς σας στόχους και τον όγκο του αποτυπώματος που θέλετε να έχει ο στόλος των οχημάτων σας.
  2. Μετρήστε: Υπολογίστε τις βασικές σας εκπομπές CO2 του στόλου σας
  3. Στοχεύστε: Ορίστε εφικτούς στόχους για τη μείωση του αποτυπώματος κινητικότητας, με βάση, μεταξύ άλλων, την ετοιμότητα των εργαζομένων και την ωριμότητα της αγοράς σας όσον αφορά τα EV.
  4. Ενεργοποιήστε: Εντάξτε τα ενδιαφερόμενα μέρη και τις ομάδες σας όσο το δυνατόν νωρίτερα.
  5. Ενεργήστε: Εφαρμόστε το σχέδιό σας, παρακολουθήστε τα αποτελέσματά του και προσαρμόστε το αναλόγως.

 

Λύσεις μετάβασης

Ο εξηλεκτρισμός είναι ένας από τους ταχύτερους και αποτελεσματικότερους τρόπους για την απαλλαγή από τον άνθρακα, αλλά δεν είναι η μόνη επιλογή. Επιπλέον ενέργειες θα μπορούσαν να είναι η μείωση των χιλιομέτρων, η βελτιστοποίηση των δρομολογίων, η εργασία από το σπίτι και οι εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης, κοινή χρήση αυτοκινήτων ή ποδήλατα.

 

Κανένα μέτρο δεν είναι πολύ μικρό

Αλλά πάνω απ' όλα, κανένα μέτρο δεν είναι πολύ μικρό για να ληφθεί υπόψη. Η ενασχόληση με τη συμπεριφορά των οδηγών μειώνει τις εκπομπές, αυξάνει την ασφάλεια και μειώνει το κόστος. Η σωστή πίεση των ελαστικών μπορεί να μοιάζει με λεπτομέρεια, αλλά έχει αντίκτυπο. Οι σύμβουλοι της ALD Automotive, θα μεταφράσουν την ανάλυση του στόλου σας σε εφαρμόσιμες ιδέες - σε διάφορα σενάρια, από απλές αλλαγές έως μια πιο αποτελεσματική αναδιάρθρωση του στόλου. Το πόσο μακριά θέλετε να πάτε, εξαρτάται από το πόσα θέλετε να επενδύσετε για να επιτύχετε τους στόχους σας. Ένα πιο επιθετικό σενάριο - για παράδειγμα, η κατασκευή πολλών φορτιστών στην εργασία - θα κοστίσει περισσότερο, αλλά μπορεί να εξισορροπηθεί με την πάροδο του χρόνου.

Η αλλαγή είναι στον ορίζοντα. Το αν οι εταιρείες και οι στόλοι θα μετασχηματιστούν λόγω εσωτερικής απόφασης από τους κανονισμούς της ΕΕ ή της χώρας ή εάν η αλλαγή θα γίνει λόγω της ανάγκης μείωσης των CO2, θα απαιτήσει σημαντικές αλλαγές. Μια προληπτική προσέγγιση, με τη βοήθεια της ομάδας συμβούλων μας, θα βοηθήσει πολύ και θα προκύψουν πρόσθετα οφέλη όσον αφορά το κόστος, την αποδοτικότητα και την ικανοποίηση των εργαζομένων.