Mobility Blog

Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Η κινητικότητα αποτελεί μια δύσκολη πρόκληση για τους fleet managers, αλλά πρέπει να αποτελεί μια εύκολη λύση για τους υπαλλήλους μιας εταιρίας. Μάθετε πώς η κινητικότητα δημιουργεί νέα οφέλη για τους εργαζόμενους που επιβαρύνονται με χρήματα, χρόνο, ελευθερία και βιωσιμότητα.

Οι στόλοι σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να αγκαλιάζουν την έννοια της κινητικότητας. Αντί να βασίζονται σε ένα παραδοσιακό μοντέλο, όπως την παροχή ενός οχήματος σε κάθε εργαζόμενο ή τη χρήση του δικού τους οχήματος με αντάλλαγμα την κάλυψη των χιλιομέτρων για επαγγελματική χρήση, η κινητικότητα πλέον υπόσχεται ιδανική ευελιξία και αποδοτικότητα παρέχοντας στους εργαζομένους ένα μηνιαίο «προϋπολογισμό κινητικότητας» τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν όπως επιθυμούν.

Επιτρέποντας στους υπαλλήλους να εξαργυρώσουν οποιοδήποτε μέρος του προϋπολογισμού τους παραμένει στο τέλος του μήνα ή να το επενδύουν προς άλλα οφέλη της εταιρίας, η κινητικότητα υπόσχεται βιώσιμα ταξίδια για όλους τους υπαλλήλους – όχι μόνο σε εκείνους στους οποίους συνήθως παρέχεται ένα εταιρικό αυτοκίνητο.

Για τον fleet manager η στροφή προς τη διαχείριση της κινητικότητας απαιτεί ορισμένες νέες δεξιότητες και διαδικασίες και θα μπορούσε να απαιτήσει νέες σχέσεις με παρόχους τεχνολογίας που ειδικεύονται στην κινητικότητα του στόλου. Επιπλέον, ο fleet manager θα πρέπει να «στρέψει» τους υπαλλήλους προς αυτή την καινοτομία. Επιπλέον, η κινητικότητα προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα τα οποία οι υπάλληλοι μπορούν να απολαύσουν.

  1. Περισσότερος Χρόνος

Η κινητικότητα μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα με την παροχή κινήτρων στους εργαζόμενους να επιλέξουν τον ταχύτερο δυνατό τρόπο μεταφοράς, απελευθερώνοντας περισσότερες ώρες εργασίας ή χαλάρωσης. Μπορούν επίσης να επιλέξουν να ταξιδεύουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αντί με το αυτοκίνητο, δημιουργώντας διαθέσιμο χρόνο για να εργαστούν κατά τη μεταφορά.

  1. Περισσότερη Ελευθερία

Ένας μηνιαίος προϋπολογισμός κινητικότητας μπορεί να σημαίνει πολύ περισσότερα από την απλή μετακίνηση από ένα σημείο προς ένα άλλο. Οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν να μειώσουν το χρηματικό ποσό που δαπανούν για το αυτοκίνητο ή το αεροπλάνο για να ξοδέψουν περισσότερα για δωμάτια ξενοδοχείων, γευμάτων, διασκέδασης ή δώρα.

  1. Περισσότερη Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση\

 Η τροφοδοσία των καυσίμων και η συντήρηση ενός στόλου προσωπικών οχημάτων – ανεξάρτητα από το αν ανήκει ή όχι στην εταιρία – δεν είναι το πιο αποτελεσματικό μοντέλο διαχείρισης στόλου, ιδιαίτερα αν αυτά τα οχήματα χρησιμοποιούνται για μικρό χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, για μια συνάντηση εκτός πόλης καταναλώνεται καύσιμο το οποίο θα μπορούσε να είχε σωθεί με μια τηλεδιάσκεψη. Οι εργαζόμενοι των εταιριών που αγκαλιάζουν την κινητικότητα, μπορούν με περιβαλλοντική υπευθυνότητα να μειώσουν τα ταξίδια όπου είναι δυνατό και να επιλέξουν την πιο βιώσιμη επιλογή μεταφοράς.

Η κινητικότητα επιφυλάσσει νέες προκλήσεις για τους στόλους αλλά ταυτόχρονα θα μπορούσε να είναι η προσιτή λύση για «αποταμίευση χρημάτων» για οδηγούς με περιβαλλοντική συνείδηση.

Απέχουμε αρκετά «από τα οφέλη της νέας κερδοφόρας κινητικότητας» καθώς πρέπει να επαναξιολογηθούν τα παραδοσιακά μοντέλα αποζημίωσης και προνομίων που μέχρι τώρα ίσχυαν.