Mobility Blog

Επιστροφή στο γραφείο: Χρήσιμες Συμβουλές από την ALD για την καλή Συντήρηση του Αυτοκινήτου σας.

Επιστροφή στο γραφείο: Χρήσιμες Συμβουλές από την ALD για την καλή Συντήρηση του Αυτοκινήτου σας.

Όπως γνωρίζετε, δεν συνιστάται να αφήνετε το αυτοκίνητό σας χωρίς την απαραίτητη επίβλεψη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

​Για όλους εσάς που σταδιακά επιστρέφετε στο γραφείο, οι ειδικοί της ALD Automotive έχουν ετοιμάσει μια σειρά από συμβουλές για το πώς να συντηρείτε το αυτοκίνητό σας, καθώς και χρήσιμα tips αφού επιστρέψετε στην καθημερινότητα.

  • Εκκινήστε τακτικά τον κινητήρα

Ιδίως στις περιπτώσεις όπου το τελευταίο διάστημα δεν κάνατε χρήση του αυτοκινήτου σας, θέστε σε λειτουργία τον κινητήρα μια φορά την εβδομάδα για περίπου 15-20 λεπτά, προκειμένου να φορτιστεί η μπαταρία. Αυτό θα επιδράσει θετικά και στο σύστημα ψύξης. Για καλύτερο εξαερισμό επιλέξτε ανοιχτό χώρο και ιδανικά να αποφεύγετε κλειστό γκαράζ ή υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Πριν ξεκινήσετε να οδηγείτε, ανάψτε τον κινητήρα και περιμένετε περίπου 1 λεπτό πριν μετακινήσετε το αυτοκίνητό σας και δείτε εάν υπάρχει προειδοποίηση σφάλματος στο ταμπλό του οχήματος. Αντίστοιχα παρατηρήστε αν το όχημα παρουσιάζει κάποιο θόρυβο.

Εάν παρατηρήσετε οτιδήποτε το ασυνήθιστο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο της ALD Automotive και να λάβετε αμέσως την απαραίτητη καθοδήγηση.

  • Αποφύγετε τη χρήση του χειροφρένου όσο το δυνατόν περισσότερο, όταν το αυτοκίνητο παραμένει σταθμευμένο

Εφόσον το αυτοκίνητο φέρει χειροκίνητο κιβώτιο, ασφαλίστε το με ταχύτητα ή φέρτε το λεβιέ στη θέση P αν πρόκειται για μοντέλο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, έτσι ώστε να μην κολλήσουν οι δίσκοι στα τακάκια φρένων. Εάν έχετε επαρκή χώρο, μετακινήστε το αυτοκίνητο σε μικρή απόσταση έως 1m. Προκειμένου να βεβαιωθείτε πως τα φρένα δε μπλοκάρουν.

  • Ελέγξτε τα ελαστικά σας

Εάν το αυτοκίνητό σας είναι σταθμευμένο για σημαντικό χρονικό διάστημα, τα ελαστικά μπορεί να έχουν «αδύναμο σημείο» στο τμήμα με το οποίο έρχονται σε επαφή με το έδαφος, με αποτέλεσμα το ελαστικό να παραμορφώνεται ελαφρώς λόγω του βάρους του αυτοκινήτου. Τα περισσότερα από τα αδύνατα σημεία θα εξαφανιστούν μόλις θα αρχίσετε να οδηγείτε, καθώς τα ελαστικά θα ζεσταθούν και θα επιστρέψουν στο αρχικό τους σχήμα. Είναι καλό να είστε προσεκτικοί και να ελέγξετε την κατάστασή τους, πριν ξεκινήσετε να οδηγείτε προς το γραφείο.

  • Ελέγξτε τα υγρά του αυτοκινήτου σας

Η μη χρήση του οχήματός σας για μεγάλο χρονικό διάστημα ενδέχεται να προκαλέσει μείωση των υγρών στο όχημα λόγω εξάτμισής τους.

Το αντιψυκτικό, το υδραυλικό υγρό και το υγρό φρένων πρέπει να ελεγχθούν και να προσεγγίζουν τη βέλτιστη στάθμη που αναγράφεται στο δοχείο, καθώς συμβάλλουν σημαντικά στην οδηγική σας ασφάλεια.

  • Τακτική Συντήρηση

Όπως γνωρίζετε, αναφορικά με την τακτική συντήρηση, η ALD Automotive ακολουθεί τα υψηλά πρότυπα και τις προδιαγραφές που θέτει ο κατασκευαστής του κάθε οχήματος τηρώντας τα εκάστοτε χιλιομετρικά ή χρονικά όρια. Μπορείτε να λάβετε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες συντήρησης του οχήματός σας από τον υπολογιστή ταξιδιού οχήματος ή απλά επικοινωνώντας με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας μας. Αν έχει παρέλθει ο προβλεπόμενος χρόνος συντήρησης, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί ώστε να προγραμματίσουμε με προτεραιότητα μια επίσκεψη στο συνεργείο.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είτε μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση maintenancegr@aldautomotive.com ή τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης 210 48 40 000, προκειμένου να ενημερωθείτε για τις συνεργαζόμενες αντιπροσωπείες του επίσημου δικτύου για το δικό σας μοντέλο.

  • Κανόνες Ασφαλείας

Παραμείνετε ασφαλείς όταν ταξιδεύετε: κρατήστε καθαρά όλα τα σημεία με τα οποία έρχεστε σε επαφή - λαβές πόρτας, τιμόνι, κιβώτιο ταχυτήτων, και κουμπιά του αυτοκινήτου. Καθαρίστε όλα τα σημεία επαφής πριν από κάθε οδήγηση χρησιμοποιώντας αντιβακτηριδιακά ή αλκολούχα καθαριστικά. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αφήσετε απολυμαντικά χεριών, χαρτοπετσέτες ή γάντια στο αυτοκίνητο, ώστε να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.