Mobility Blog

Εξελιγμένη εταιρική μετακίνηση - το μυστικό είναι η επιλογή και η ευελιξία

/ Theme(s): BLOG, New Mobility
Εξελιγμένη εταιρική μετακίνηση - το μυστικό είναι η επιλογή και η ευελιξία

Οι εταιρικές μετακινήσεις εξελίσσονται, όπως και οι υπηρεσίες μας. Μεγάλη έμφαση δίνεται στην εκπομπή των ρύπων CO2 και στην αυξημένη ευελιξία, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους υπαλλήλους αυτών. Ο Lonneke van der Horst, διευθυντής Marketing και Στρατηγικής της ALD στην Ολλανδία, εξηγεί πώς μπορούν οι εταιρείες να επωφεληθούν από αυτό.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν οι εταιρείες στη διαχείριση των εταιρικών τους στόλων;

Πρώτα από όλα, οι εταιρείες πρέπει να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της μείωσης του αποτυπώματος CO2, με ακόμη πιο υψηλούς στόχους και να θέσουν ως τελικό στόχο το αποτύπωμα μηδενικών εκπομπών που θα επιτευχθεί τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια.

Μια δεύτερη πρόκληση έχει να κάνει με τους υπαλλήλους της επόμενης γενιάς που αναζητούν περισσότερη ευελιξία και ελευθερία επιλογής. Η πολιτική one-car-fits-all δεν εξυπηρετεί πλέον.

Τρίτον, οι ίδιες οι εταιρείες αναμένουν επίσης μεγαλύτερη ευελιξία. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, για παράδειγμα, ήθελαν να είναι σε θέση να μπορούν εύκολα να αυξήσουν ή να μειώσουν το στόλο τους.

Πώς αντιμετωπίζει η ALD Automotive αυτές τις προκλήσεις;

Η ALD Electric είναι η λύση μας για την μείωσης των CO2. Μετά την παράδοση των ηλεκτρικών σας οχημάτων μπορούμε να σας προσφέρουμε ένα πλήρες πρόγραμμα με σταθμούς φόρτισης στο σπίτι ή στο γραφείο αλλά και συμβουλευτική προσέγγιση. Έχουμε την γνώση και μπορούμε να  σας υποστηρίξουμε σε αυτή σας την προσπάθεια.

Για να προσφέρουμε περισσότερη ελευθερία και επιλογή, ξεκινήσαμε το ALD Move, μια υπηρεσία MaaS που θα κυκλοφορήσουμε διεθνώς το επόμενο χρονικό διάστημα. Ως μέρος του ALD Move, οι πελάτες μας μπορούν να ζητήσουν συμβουλές σχετικά με την καλύτερη λύση μετακίνησης για κάθε στιγμή της ημέρας, αλλά περιλαμβάνει επίσης και εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης όπως ηλεκτρονικά ποδήλατα, μέσα μαζικής μεταφοράς, κοινή χρήση αυτοκινήτων, οι οποίες είναι όλες διαθέσιμες με το πάτημα ενός κουμπιού σε μια εφαρμογή για smartphone.

Οι εταιρείες που αναζητούν περισσότερη ευελιξία μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ALD Flex, μια μεσοπρόθεσμη λύση ενοικίασης που μπορεί να ξεκινήσει ή να σταματήσει ανά μήνα. Η εν λόγω υπηρεσία κυκλοφορεί παγκοσμίως και είναι διαθέσιμη και στην ALD Automotive Ελλάδος.

Πώς δημιουργείτε μεγαλύτερη αξία τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη με αυτές τις λύσεις μετακίνησης;

Οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες δεν έχουν πάντα τους ίδιους στόχους. Ο εργοδότης θέλει να μειώσει το κόστος ή τις εκπομπές CO2, αλλά ο εργαζόμενος πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τον προϋπολογισμό του. Μπορούμε να ταιριάξουμε τους δύο αυτούς στόχους ανταμείβοντας τις έξυπνες επιλογές και την έξυπνη συμπεριφορά από τον χρήστη.

Επίσης ο ρόλος μας ως εταιρεία λειτουργικής μίσθωσης αλλάζει, δεν αφορά πλέον μόνο τη διαχείριση των οχημάτων και της μετακίνησης. Είναι όλο και περισσότερο η διευκόλυνση των εταιρειών αλλά και των εργαζομένων τους, έτσι ώστε να κάνουν τις σωστές επιλογές στην μετακίνησή τους. Μπορούμε σίγουρα να προσθέσουμε αξία δίνοντας περισσότερες επιλογές καθώς και βοηθώντας στη λήψη των σωστών επιλογών.

Αυξάνεται ο προϋπολογισμός μετακίνησης όταν προσθέτετε ευελιξία;

Όχι απαραίτητα. Υπάρχουν σίγουρα τρόποι για να διατηρήσετε το κόστος υπό έλεγχο, για παράδειγμα προσθέτοντας οχήματα μεταχειρισμένα, τα οποία είναι μια ελκυστική λύση.

Στο Συνολικού Κόστους Χρήσης περιλαμβάνεται και το κόστος στάθμευσης το οποίο θα μπορούσε βοηθήσει στην συνολική εξοικονόμηση του κόστους.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δημιουργήσαμε το Κέντρο Σχεδιασμού Μετακίνησης, για να μπορούμε να παρέχουμε συμβουλές και ιδέες για τη διαχείριση των αναγκών μετακίνησης καθώς και για τη σχεδίαση της εταιρικής πολιτικής σχεδιασμένη στις ανάγκες της κάθε εταιρείας.

Θα θέλατε να μάθετε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις στη μετακίνησή σας;

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση: salesgr@aldautomotive.com